Prosjektleder Randi Paulsen Humborstad ber fylkespartiene prioritere Stad skipstunnel i sitt innspill til arbeidet med Nasjonal transportplan (NTP).

Fremskrittspartiet i Sogn og Fjordane vedtok nylig å sette Stad skipstunnel på førsteplass i sitt innspill til arbeidet med Nasjonal transportplan, foran prosjekt som Kystvegen (2.), helårsveg mellom Voss og Vik (3.), E39 (4.) og E16/rv. 5 med vei over Hemsedal som fremtidig "korridor" mellom Vestlandet og Østlandet (5.)

Grunnlagsdokumentet for ny Nasjonal Transportplan blir sendt ut på høring 29. februar. Høringsfristen er satt til 1. juli 2016. Fylkeskommuner, interessegrupper, næringsliv og andre blir ivnitert til å komme med innspill.

Prosjektgruppa for Stad skipstunnel er meget fornøyd med at FrP Sogn og Fjordane har prioritert Stad skipstunnel på førsteplass i sitt innspill til arbeidet med Nasjonal transportplan (NTP). Se innspillet vedlagt.

Prosjektgruppa for Stad skipstunnel vil med dette oppfordre også de andre fylkespartiene til å prioritere Stad skipstunnel i sitt innspill til Nasjonal transportplan. Det er helt avgjørende at fylkespartiene i Sogn og Fjordane nå velger å prioritere Stad skipstunnel!

Stortinget har i siste periode av NTP 2014-2023 satt av 1 milliard kroner, øremerket Stad skipstunnel. Når Nasjonal transportplan rulleres neste vår, har vi i prosjektgruppa for Stad skipstunnel som mål å være inne i første 4-års periode, i det såkalte Handlingsprogrammet, som går fra 2018-2021,og da med byggestart i første del av denne perioden. Dette er fullt mulig hvis planarbeidet går etter planen, og politikerne holder hva de har lovet. Vi går et spennende og avgjørende år i møte, med mange viktige milepæler for prosjektet. For å kunne nå vår målsetting om byggestart i 2019 må prosjektgruppa for Stad skipstunnel ytterliggere intensivere aktiviteten og påvirkningen inn mot sentrale myndigheter dette året. Legger ved i denne e-posten en statusoppdatering om Stad skipstunnel og våre aktiviteter/møter, samt bestillingen fra Samferdselsdepartementet på forprosjekt, reguleringsplan og konsekvensutredning (KU) til Kystverket 18. februar 2015. Dette var en viktig milepæl for Stad skipstunnel prosjektet!

Vi ser ellers frem til å presentere prosjektet for fylkestinget på politikerdagen 18. april. I tillegg planlegger vi et frokostmøte om Stad skipstunnel i Oslo i april/mai,  som vi håper flere av dere vil delta på. Vi kommer tilbake til dere med mer informasjon så fort vi får landet datoen.

Prosjektgruppa for Stad skipstunnel ser frem til et videre godt samarbeid med dere om å få Stad skipstunnel inn i første 4-års periode av NTP, og med byggestart i første del av denne perioden.