Fylkeskommunen vil gi 200.000 kroner i regionale utviklingsmidler til å prosjektering av et nytt opplæringsfartøy ved Måløy vidaregåande skule.

Det har lenge vært jobbet med planene for et fartøy som skal erstatte opplæringsfartøyet Skulebas ved skolen.

Nå innstiller fylkesdirektør Jan Heggheim i fylkeskommunen at selskapet Opplæringsfartøy AS får 200.000 kroner til prosjektering av et nytt opplæringsfartøy.

- Sogn og Fjordane Fylkeskommune ser det som viktig at det snarlig blir utarbeidet et økonomisk grunnlag som synliggjør kostnadene ved bygging og utrustning av et nytt opplæringsfartøy. Fylkeskommunen gir et tilskudd på 200.000 kroner for å gjennomføre arbeidet med å prosjektere et nytt opplæringsfartøy og få en kvalitetssikret pris fra verft på kostnadene, heter det i innstillingen.

Videre hetere det at representanter fra oppdrett- og fiskerinæringen, personell fra kokkelinja ved skolen og fra andre relevante bransjer trekkes inn i prosessen for å sikre den riktige infrastrukturen og de fysiske fasilitetene om bord til skipet sine planlagte formål.

Hovedutvalget for næring og kultur behandler saken i morgen tirsdag. Se hvilke andre formål administrasjonen mener fylkespolitikerne bør gi regionale utviklingsmidler til her.