Politiet etterforsker alvorlig nettmobbing

Politiet i Vanylven etterforsker flere tilfeller av nettmobbing gjennom den anonyme chatteappen Jodel. Illustrasjonsfoto 

Nyheter

Flere har kontaktet politiet i Vanylven om mobbing på mobilapplikasjonen Jodel.

Det forteller lensmann Tor Sæther.

Saken startet med én anmeldelse, men etter hvert viste det seg at det var snakk om flere forhold i de ulike bygdene i kommunen.

– Noen har skrevet stygge ting til hverandre, og det var så ille at vi ble kontaktet, sier Sæther og legger til at flere foreldre har tipset politiet i saken.

Nettmobbingen skal ha foregått på chatteappen Jodel mellom ungdomsskoleelever i Vanylven.

Jodel er en tysk applikasjon som tillater deg å legge ut helt anonyme meldinger til folk som befinner seg i ti kilometers radius rundt deg.

Vanylven-lensmannen understreker at folk ikke er så anonyme som de tror, selv om man i appen kan skrive kommentarer uten å bruke noen form for identifikasjon.

Lensmann Tor Sæther i Vanylven. Arkivfoto 

 

– Men alle har en IP-adresse som vi kan få frigitt hvis vi kontakter Jodel. Da klarer vi å spore opp hvor meldingene kommer fra. Så det er ikke 100 prosent anonymt, slår Sæther fast.

Han forteller at politiet ser på saken som alvorlig.

– Saken er veldig alvorlig for de involverte. Det er viktig at folk forstår at det går an å spore opp meldingene, selv om det er et anonymt nettsted. Og hvis noen blir avslørt for å ha skrevet ufine ting, så kan det være straffbart, avslutter lensmannen.