Brannen på Selje Hotel:

Tre personer siktet for brannstiftelse

Foto: Fjt-tipser 

Nyheter

Tre personer er siktet i forbindelse med brannen på Selje Hotel.

Politiet har i ettermiddag pågrepet tre personer som mistenkes for brannstiftelse eller medvirkning til dette, ifølge en pressemelding.

Personene har nå status som siktet i saken og vil bli fremstilt for fengsling i Fjordane tingrett i morgen, fredag.

  • Etter det Fjordenes Tidende kjenner til ble det torsdag kveld aksjonert mot et hus i Selje. Juel vil ikke kommentere dette.

Politiet har hatt bistand fra Kripos i etterforskningen av hotellbrannen i Selje, som skjedde fredag 25. november. Rundt 14 personer fra politiet og Kripos har jobbet med saken.

– Etterforskningen så langt viser at brannen er påsatt. Av hensyn til etterforskningen kan det på nåværende tidspunkt ikke sies noe mer om grunnlaget for politiets mistanke, heter det i pressemeldingen.

Magnus Engh Juel, påtaleadvokat i Vest politidistrikt, bekrefter overfor Fjordenes Tidende at de tre personene som er pågrepet er over 18 år.

Han vil imidlertid ikke kommentere om de tre personene har kjennskap til hverandre, hvor personene er bosatt eller om det er flere politidistrikt som er involvert i saken.

LES OGSÅ: Er sikre på at de vil finne årsaken

– Grunnen til pågripelsen er utifra en helhetslig vurdering, sier Juel til Fjordenes Tidende.

Politiet har bedt om varetektsfengsling av de tre personene på fire uker.

De tre personene erkjenner ikke siktelsen, ifølge Juel.

Påtaleansvarlig Juel opplyser til Bergens Tidende at strafferammen for det ene forholdet i siktelsene, som er liktlydende for alle de tre mennene og gjelder særlig grovt skadeverk, er 15 års fengsel.