Arbeiderpartiet bryter samarbeidsavtalen:

Klart flertall for å legge ned to barneskoler

Arbeiderpartiet har bestemt seg for å bryte samarbeidsavtalen og vil torsdag stemme for å legge ned Holvik skule og Bryggja skule i løpet av de neste årene.

Kveldens møte mellom samarbeidspartiene var unnagjort på under en halvtime. F.v. Tove Lill Refvik Volle (Ap), Einar Midtbø (TVL), Jostein Mykland (Ap), Kristin Maurstad (Ap), Frode Kupen (Ap) og Roger B. Silden (Ap). Foto: Sindre Blålid Kvalheim 

Nyheter

Et flertall (2/3) av medlemmene på mandagens medlemsmøte støttet at partiet skulle bryte avtalen de inngikk med samarbeidspartiene Senterpartiet, Fremskrittspartiet, Tverrpolitisk liste og Rødt etter valget i fjor høst.

Det bekrefter leder Tove Lill Refvik Volle i Vågsøy Arbeiderparti tirsdag kveld etter at partiet hadde orientert samarbeidspartiene om avgjørelsen.

Høyre og Venstre er også ventet å foreslå eller støtte forslag om nedleggelse av Holvik skule og Bryggja skule torsdag. Sammen med Arbeiderpartiet har disse tre partiene 18 av de 27 representantene i kommunestyret i Vågsøy og alt tyder dermed på at de to grendaskolene i praksis blir lagt ned om to dager.

I Arbeiderpartiets forslag vil begge skolene legges ned fra skoleåret 2018/19. Rådmannen foreslo å legge ned Holvik skule fra 2018/19 og Bryggja skule fra 2019/20. Også Høyre har signalisert at de mener skolene kan legges ned tidligere.

I tillegg til skolenedleggelsene vil Arbeiderpartiet foreslå en økning av eiendomsskatten fra 4 til 5 promille fra 2018.

Vi kommer tilbake med reaksjoner.