Arrangerer folkemøte:

Denne bygda protesterer mot Selje-Eid

Førstkommende søndag skal det arrangeres et folkemøte på Flatraket. Bygdefolket ønsker å få Selje kommune med i en kystkommune, i stedet for en sammenslåing med Eid.

Søndag skal det arrangeres et folkemøte på Flatraket. Tema er kommunereform. Arkivfoto 

Nyheter

– Eid og Selje uten Vågsøy er ikke et alternativ for oss. Kystkommunen blir et kraftsentrum og Flatraket vil være med der, sier Stig Ødegård, som bor på Flatraket.


Folk strøymde til for å gje si underskrift

Det bles ein lausrivingsvind då Bryggja Utviklingslag skipa til bygdemøte der temaet var om bygda skal gå ut av Vågsøy og saman med Eid og Selje.

Folkemøtet er basert på flere private initiativ fra innbyggerne. Møtet blir arrangert på skolen i bygda.

Stig Ødegård. Arkivfoto: Benedikte Flataker 

 

Forrige søndag arrangerte Bryggja Utviklingslag også et møte om kommunereformen. Der gikk bygdefolket aktivt ut for en løsrivning fra Vågsøy til fordel for Selje-Eid.

Ødegård forteller at grensejustering foreløpig ikke er et tema på Flatraket, ettersom innbyggerne ønsker å få med seg hele Selje kommune til en kystkommune.


Vurderer å starte forhandlinger uten Bremangers aksept

Bremanger-ordføreren tror ikke utspill fra næringslivet gir resultater i denne omgang.

De mener dette vil være til det beste for kommunen.

– Taktikken til Selje ser ut til å være at Vågsøy skal bli med frivillig eller tvunget sammen med Eid-Selje. Det tror vi ikke kommer til å skje, sier Ødegård og legger til:

– Dersom Våsøy-Bremanger-Florø får til en kystkommune vil vi ha med hele Selje kommune der. Om det blir nødvendig med grensejustering vil det skje senere, men vi må gjøre hele det politiske miljøet i Selje oppmerksomme på hva vi meiner.