– I Måløy er vi vant med at folk jobber overtid når det ligger arbeid og venter, men den samme serviceinnstillingen ser det ikke ut å være i forbundet, sier Tornado Måløy-trener Jon Georg Rutledal etter 0-1-tapet i Stryn lørdag.

Han håpet å ha klubbens nye midtbanespiller Kristoffer Angedal (22) tilgjengelig til Nordfjord-oppgjøret lørdag. Slik ble det imidlertid ikke.

– Kristoffer hadde kontrakt med Førde, men de terminerte kontrakten hans og papirene fra begge klubbene var i orden på dagtid fredag. Overgangsavgiften var også betalt, men likevel klarte ikke forbundet å få spilleberettigelsen klar. Det er for dårlig. De bør være mer serviceinnstilte, mener Rutledal.

Vegard Angedal (i midten) skal spille for Tornado Måløy denne høstsesongen. Her i kamp for Førde2 mot Bremanger forrige sesong.

Uten Angedal på banen bokførte det unge TMFK-laget et knepent tap i den første seriekampen etter ferien.

– Jeg skal ikke si at vi hadde vunnet med Kristoffer på banen, men vi hadde i alle fall hatt gode muligheter til å levere en enda bedre prestasjon, sier Rutledal, som gleder seg til å se midtbanespilleren i aksjon mot Dale i Måløy torsdag kveld.

– De kampene jeg så han for Førde2 i fjor var han veldig god. Han er en referansespiller for våre unge spillere.

Unge spillere

Selv om Tornado Måløy lørdag måtte reise poengløse fra Stryn for ellevte gang på tretten serieforsøk etter årtusenskiftet var treneren fornøyd med det laget viste i Indre Nordfjord.

Han forteller om en sjansefattig førsteomgang på Stryn stadion der hjemmelaget førte kampen.

– Vi la oss lavt og satset på overganger. Stryn hadde en avslutning i tverrliggeren, men utover det kom de sjelden til store scoringsmuligheter. Jeg følte at vi hadde bra kontroll defensivt før pause.

Annullert scoring

Fem minutter etter hvilen hadde TMFK en ball i Stryn-målet, men dommeren annullerte scoringen for offside.

– Dommeren dømmer så det får vi bare akseptere, men annulleringen så tvilsom ut. Stryn-spillerne var nok glade da de så at han vinket, sier TMFK-treneren, som få minutter senere så Stryn ta ledelsen.

Han forklarer at begge lagene hadde sine sjanser etter scoringen som likevel ble kampens eneste.

– Over 90 minutter var Stryn det beste laget og vant fortjent, erkjenner TMFK-treneren, som nå forbereder laget på en svært viktig kamp mot tabellnabo Dale på torsdag.

** Andreas Blålid (18) debuterte for Tornado Måløys A-lag da han kom på banen i sluttminuttene på Stryn stadion.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Stryn–Tornado Måløy 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (55) Vegard Hopland

Dommer: Vebjørn Nord Haugland, Eid

Gult kort: ett til Stryn

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, H. Bakke, B. Frantzen, M. Stavenæs Refvik, F. Mortensen, T.-Aa. Pleym Evensen, C.-A. Nore, S. Misic, F. Bakke Øvrebø, J. Våge, H. Myhre

Innbyttere: J. M. Gil, T. M. Sørensen, A. Blålid