Ingen nordfjording på tinget for andre gang siden krigen

Det blir ikke fire nye år på stortinget for Sveinung Rotevatn (V) i denne omgang. Det synes klart etter at 99,8 prosent av stemmene i stortingsvalget er talt tirsdag.

Sveinung Rotevatn (V) måtte vente til i dag med å få den endelig beskjeden: Han får ikke fortsette som stortingsrepresentant. Her fra valgvaken i Førde mandag. Foto: Sindre Blålid Kvalheim 

Nyheter

Utjevningsmandatet i Sogn og Fjordane går i stedet etter all sannsynlighet til 25 år gamle Tore Storehaug (KrF) fra Askvoll. Han vil dermed utgjøre fylkesbenken fra Sogn og Fjordane på Stortinget de neste fire årene sammen med Ingrid Heggø (Ap), Liv-Signe Navarsete (Sp) og Frida Melvær (H).

Sveinung Rotevatn (V) ble valgt inn på Stortinget i 2013 og eidaren har uttalte nylig til Fjordenes Tidende at han ikke har en plan for hva han gjør om han ikke får fornyet tillit fra velgerne.


Med Rotevatn borte fra Løvebakken blir den kommende stortingsperioden den andre siden andre verdenskrig uten en nordfjording på Stortinget. Sist det skjedde var i 1993-1997.