Denne utsikten kan du få fra ny turhytte

Kommunen fikk ikke de nødvendige tillatelsene på Kjæretoppene og velger derfor en annen fjelltopp.

Fra Kletten har man flott utsikt over Måløy. Arkivfoto 

Nyheter

Sogn og Fjordane fylkeskommune har tatt initiativet til å etablere en enkel dagsturhytte i hver kommune. Hytta skal være en plass til å spise matpakken, bytte klær og få litt varme i seg. Hytta skal også ha et minibibliotek med nynorske bøker til bruk i hytta.

Planen var i utgangspunktet å plassere turhytta på Kjæretoppene, som er den mest besøkte fjelltoppen i kommunen. Men fordi kommunen har hatt utfordringer med å få tillatelse fra de 26 grunneierne i området, så velger de heller å plassere hytta på Kletten – fjelltoppen på fastlandet ved brufestet til Måløybrua. Prosjektet skal inkludere solcellepanel og utedo og hytta skal være på plass i juni 2018.

Kommunen betaler 140.000 av totalkostnaden på drøyt 730.000 kroner.