Ett av politiets bevis mot styrelederen i Selje Hotel-saken er bildet fra en bompassering ved Kongsvinger. I bilen sitter det to personer. Hotellsjefen har erkjent at han selv er én av dem. Sidemannen er hotellsjefens ukjente hjelper, som han selv kaller for «Mr. X».

Politiet mener imidlertid de har klare bevis for at dette er hotellsjefens yngre bror, styrelederen. Han ble frifunnet for å ha medvirket til brannen på Selje Hotel av Sogn og Fjordane tingrett høsten 2017. I april skal statsadvokat Magne Nyborg på nytt prøve å overbevise retten om at det er styrelederen som sitter i bilen med hotellsjefen.

Fotograferer ikke ansikt

Bildet fra bompasseringen på E16 ved Åsum i Kongsvinger ble tatt da hotellsjefen og «Mr. X» var på vei til Selje for å rigge hotellet for brann i november 2016. Under rettssaken i fjor høst kom det fram at det er teknisk umulig å fjerne sladden som tilsynelatende skjuler ansiktene på personene som sitter i bilen. Fjordenes Tidende har vært i kontakt med bompengeselskapet som tok bildet av bilen, og avdelingsleder Birgitte B. Johansen i Vegfinans forteller at selskapet helt bevisst ikke fotograferer ansiktene til bilistene.

– Det finnes ikke bilder av ansiktene til disse menneskene. Kameraene er stilt inn slik at de skal fange skiltene, ikke ansikt. Det er kun skiltet som betyr noe for faktureringen.

Statsadvokat Magne Nyborg (t.v.) har tidligere uttalt at aktoratet mener de har nok til å bevise at det var styrelederen som var med til Selje for å sette fyr på hotellet. Arkivfoto

Om ansikt skulle komme med i enkelte tilfeller, blir bildene automatisk sladdet. Det finnes derfor ingen usladdede bilder.

– Det skal aldri tas bilder av personene. Vi har ikke noe med hvem som sitter inni, sier Johansen.