Selje Hotel-brannen:

Utsetter ankesaken

Ankesaken etter brannen på Selje Hotel er utsatt med én uke.

I midten av april skal statsadvokat Magne Nyborg på nytt prøve å overbevise retten om at styrelederen er Mr. X., personen som hjalp hotellsjefen med å sette fyr på Selje Hotel i november 2016. Foto: Christina Cantero 

Nyheter

Mens vi venter på dommen:

10 kjappe om Selje Hotel-rettssaken

Parykker, løsskjegg, «Mr. X» og en medeier på rømmen. Den tre uker lange rettssaken etter brannen på Selje Hotel er over, og dommen er forventet å komme rundt 18. oktober. I mellomtiden kan du oppdatere deg på saken her:

I utgangspunktet skulle ankesaken gå i Gulating lagmannsrett i tre uker fra og med 4. april.

 

Statsadvokat Magne Nyborg opplyser til Fjordenes Tidende at saken er utsatt. Det vil si at ankesaken starter i retten mandag 9. april. Ankesaken er utsatt av praktiske årsaker.


Selje Hotel-rettssaken var oppe i Sogn og Fjordane tingrett høsten 2017. Tre brødre var tiltalt i saken, der kun én av dem, hotellsjefen, ble dømt til fengsel for å ha satt fyr på hotellet i november 2016.

Statsadvokaten har anket frifinnelsen av hotellsjefens yngre bror, styrelederen. Politiet mener han er «Mr. X», hotellsjefens medhjelper som var med på å sette fyr på hotellet.