Turgåer reagerer:

– Respektløst og lite miljøvennlig

Søppelhaugen ved gravplassen i Evja får en turgåer til å reagere.

På andre siden av veien fra gravplassen i Evja ligger den en haug med søppel. En turgåer reagerer på dette, og mener det både er respektløst og lite miljøvennlig. Foto: Privat 

Nyheter

– Dette er respektløst og lite miljøvennlig, slår Marianne Pleym Refvik fast.

Hun tok seg nylig en kveldstur langs veien ved Evja, og ble overrasket da hun så en haug med søppel som lå på andre siden av veien fra gravplassen.

Foto: Privat 

 

– Det er egne søppelstativ på gravplassen, men så dumper de søppelet rett på andre siden av veien, sier Pleym Refvik.

Hun mener det er respektløst overfor de pårørende.

– Man forventer jo ikke at søppelet som blir hevet i en søppelkasse ender opp i en haug på andre siden av veien, slår hun fast.

– Hadde dette vært min bestemors gravplass, ville jeg nok fått enda mer hakeslepp, supplerer hun.

Pleym Refvik mener det beste ville vært om søppelhaugen ble ryddet opp og sendt til en skikkelig søppelplass. Hun understreker også at måten søppelet er kastet på, ikke er miljøvennlig.

– Det er kranser med plastblomser, sløyfer og annen pynt som er laget av ting som ikke går tilbake til naturen. For tiden er det mye fokus på at man ikke skal hive plast på bakken, og at det vil havne i havet. Når man der ser dette synet, så blir man litt satt ut.

– Jeg synes de som har ansvar for søppelet bør fjerne det. Når man hiver noe så skal det gå på søpla, ikke bare over veien.

Skal fjernes

Kirkeverge Evy Nybakk i Vågsøy sokneråd beklager hendelsen. Hun forklarer at alt grøntavfall gravplassen pleier å bli tippet over i området og jevnet ut med gravemaskin. I tillegg pleier de å fjerne sløyfer og andre materialer fra kransene, slik at dette går til gjenvinning.

Dette ble gjort torsdag.

– Det er beklagelig at det ikke ble gjort med en gang. Av og til blir det sånn, sier Nybakk.