Vågsøy-ordføreren liker forslaget langt bedre enn kollegaen i sør

Vågsøy-ordføreren er fornøyd med Kinn-rådmannens forslag om å dele ledelsen i den nye kommunen mellom Måløy og Florø. Flora-ordføreren er mer usikker.

Neste uke skal fellesnemnda, her representert ved Bente Steindal (Ap), Kristin Maurstad (Ap), Ola Teigen (Ap), Hanne H. Kristensen (H) og Edvard Iversen (V), ta stilling til prosjektrådmannens forslag til ny kommuneledelse i Kinn. Arkivfoto: Sindre Blålid Kvalheim 

Nyheter

– Jeg synes at forslaget fra rådmannen er veldig god lesning for Vågsøy. Jeg mener at det er i god tråd med intensjonsavtalen og at det sikrer stor aktivitet og et kompetansemiljø i Måløy, sier Kristin Maurstad.

Prosjektrådmann Terje Heggheim sitt forslag til hvor kommuneledelsen i Kinn skal sitte ble presentert onsdag. Syv av lederne er plassert i Måløy – like mange i Florø. Stillingene som rådmann og assisterende rådmann er ikke fordelt mellom byene.

Heggheim forventet at forslaget vil skape reaksjoner i Florø og Flora-ordfører Ola Teigen (Ap) er ikke like entusiastisk som kollegaen fra Vågsøy:

– En del i Florø tenker nok at det som sto i intensjonsavtalen om en forholdsmessig deling av arbeidsplassene også skulle gjelde ledernivået. Sånn sett er jeg kanskje litt overrasket over forslaget. Vi i Flora-politikken får komme tilbake til hvordan vi stiller oss til forslaget, men det er ingen tvil om at Vågsøy har kommet svært godt ut. Det ser vel alle?

De to ordførerne er onsdag og torsdag på Gardermoen i forbindelse med en konferanse hvor sammenslåtte kommuner deler sine erfaringer.

Denne delegasjoen fra Vågsøy og Flora kommuner er på konferanse om kommunesammenslåing på Gardermoen denne uken. Foto: privat