– Det rådmannen har lagt fram er helt i tråd med intensjonsavtalen og han tar det på alvor at Kinn kommune skal ha delt kommunesenter, sier gruppeleder Morten Hagen i Vågsøy Høyre.

I morgen tirsdag skal fellesnemnda for Kinn avgjøre hvor ledelsen i den nye kommunen skal sitte. Prosjektrådmann Terje Heggheim foreslår å legge syv lederstillinger til Måløy og like mange til Florø. Rådmann og assisterende rådmann skal ha kontorplass i begge kystbyene.

Morten Hagen understreker at det var Høyres lokallag i Vågsøy som i fjor overtalte Flora-politikerne til å dele kommunesenterfunksjonen mellom Florø og Måløy.

– Delt kommunesenter var viktig for Vågsøy Høyre og det var vi som fikk det inn i intensjonsavtalen, ja.

Hagen gleder seg spesielt over at rådmannen har lagt den nye stillingen som kommunalsjef for innovasjon og utvikling i Måløy, og viser til at det er i tråd med intensjonsavtalen som sier følgende: «I Måløy skal det etablerast kompetansemiljø til felles utvikling av mellom anna samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonar og næringslivet, fornybar energi og klima og IKT.»

– Fra Vågsøy Høyre sitt ståsted ser det ut som et veldig godt og balansert forslag, sier Hagen.

Terje Heggheim forventet at hans forslag ville skape reaksjoner i Flora og ordfører Ola Teigen (Ap) uttalte følgende til Fjordenes Tidende før helgen:

– En del i Florø tenker nok at det som sto i intensjonsavtalen om en forholdsmessig deling av arbeidsplassene også skulle gjelde ledernivået. Sånn sett er jeg kanskje litt overrasket over forslaget. Vi i Flora-politikken får komme tilbake til hvordan vi stiller oss til forslaget, men det er ingen tvil om at Vågsøy har kommet svært godt ut. Det ser vel alle?

Enkelte av Kinn-skeptikerne har liten tro på at løsningen med delt kommunesenter står seg over tid.

– Hvor trygg er du på at dette kan være en varig organisering av kommuneledelsen, og at ikke funksjonene etterhvert vil bli samlet i Florø?

– Hundre prosent sikker kan man aldri være for vi vet ikke hva fremtiden bringer. Vi kan ikke gå rundt og være redde for at ingen skal tenke på oss her oppe i Vågsøy. Om vi er nervøse for fremtiden, så blir det vår jobb å engasjere oss. Det er ikke alltid de største plassene som når gjennom med politiske vedtak. «Kjøttvekta» skal vi selvsagt ta på alvor, men vi kan ikke være nervøse for at den skal styre alt i fremtiden, mener Morten Hagen.

Fellesnemnda sitt møte på rådhuset i Måløy tirsdag sendes direkte på fjt.no fra klokken 09.00.