Likestilt får hederlig omtale nasjonalt

Landslaget for lokalaviser (LLA) gir Fjordenes Tidende hederlig omtale for prosjektet Likestilt.

Journalistene Marianne Rotihaug og Christina Cantero jobber med Likestilt sammen med prosjektleder Jo Carlson i Fjordenes Tidende. Arkivfoto: Janne Weltzien Listhaug 

Nyheter

Det kom fram under helgens landsmøte i Bodø, der blant annet Årets journalistpris for LLA skulle deles ut.


 

Det var Sogn Avis som hentet hjem denne prisen, for en omfattende journalistikk rundt barnevernet i Sogn kommune. Det var redaktør Jan Inge Fardal som selv førte saken i pennen, skriver Medier24.

Og mens Sogn Avis stakk av med den store journalistprisen, fikk fylkeskollega Fjordenes Tidende hederlig omtale i samme kategori. Det er for arbeidet med prosjektet Likestilt at Fjordenes Tidende får anerkjennelse fra LLA.

– Jeg er veldig stolt av Fjordenes Tidende og stolt av de som jobber med dette prosjektet, sier ansvarlig redaktør Erling Wåge.


Fjordenes Tidende til SKUP:

«Likestilt» får nasjonal oppmerksomhet

 

Det er redaksjonssjef Jo Carlson som er prosjektleder for Likestilt, Med seg har han journalistene Marianne Rotihaug og Christina Cantero.

– Vi fikk veldig mye skryt for dette prosjektet under landsmøtet i Bodø, der det var mange flinke folk fra mediebransjen var samlet, oppsummerer Wåge.

Tidligere har Likestilt-prosjektet mottatt hederlig omtale fra Sogn og Fjordane journalistlag. I helgen var to av Likestilt-journalistene på den prestisjefylte SKUP-konferansen i Tønsberg for å fortelle om prosjektet.

LLA-juryen skriver følgende om Likestilt-prosjektet:

«Reportasjeserien Likestilt går inn til kjernen av det journalistiske samfunnsoppdraget, når den løfter fram og gir plass til stemmer fra hverdagen som er underrepresentert i mediene i dag. Gjennom nærmere 120 artikler og reportasjer med stor tematisk spennevidde slipper kvinner i alle aldere til som kilder. Artiklene er fordelt over et helt år, og vitner om dedikasjon og stor gjennomføringsevne hos de som står bak. Juryen mener dette er en serie som bør inspirere andre, både lokalt og nasjonalt»

Her er vinnerne under LLA-prisfesten:

  • Lister ble Årets lokalavis
  • Journalistprisen gikk til Sogn Avis
  • Hallingdølen fikk tre priser: Årets foto, Årets avisside og digitalprisen.
  • Markedsprisen gikk til Bygdebladet Randaberg og Rennesøy.