– Viktig å få sunne forbilder tidlig

Rikke Otneim (16) synes tanken bak «Etter skoletid» er god.

Måløy Treningssenter er i gang med et prøveprosjekt for ungdomsskoleelever. Ett av målene er mindre kroppspress. Foto: Privat 

Nyheter

– Det er veldig bra at Måløy Treningssenter setter fokus på problemet rundt kroppspress og ønsker å gi ungdommene gode forbilder. Det er viktig at man får sunne forbilder så tidlig som mulig, mener Rikke.

– Kanskje det kan være med på å minske presset, supplerer 16-åringen fra Måløy.

Hun mener også at god opplæring om både trening og kosthold er viktig i tidlig alder. Som videregåendeelev har hun fått mer informasjon om kosthold enn det hun gjorde på ungdomsskolen, og merker samtidig at kroppspresset er mindre på videregående.

– Kroppspress er også noe som burde blitt snakket om på skolen. Man må finne en måte å formidle utfordringene på og nå ut til de riktige aldersgruppene, mener Otneim.

Vil være en motvekt til kroppspresset

Måløy Treningssenter ønsker å gi ungdomsskoleelever et treningstilbud i trygge rammer og med sunne forbilder.

Treningstilbudet heter «Etter skoletid» og er åpent for ungdomsskoleelever to ganger i uken. Her kan ungdommer som er for unge til å trene på egenhånd komme for å trene med instruktør. De får opplæring og veiledning til hvordan de skal gjøre de ulike øvelsene, samtidig som treningssenteret prøver å gi informasjon om fornuftig kosthold.

Torill Eide Tennebø, driftsleder på Måløy Treningssenter. Foto: Christina Cantero 

 

– Vi prøver å snakke med ungdommene om kosthold, og har i tillegg en dialog med helsestasjonen, sier driftsleder Torill Eide Tennebø på Måløy Treningssenter.

En del av målet er også at treningstilbudet skal være en motvekt til kroppspresset som er blant ungdom i dag.