Alle nødetater rykket i morgentimene lørdag ut til Selje etter melding om at en båt hadde kjørt på land på øya Selja. Båten ble sett flytende med baugen i været.

Politiet fikk melding om hendelsen litt etter klokka halv åtte lørdag morgen. Helse Førde AMK meldte også at det hadde skjedd en ulykke ved Selja, 06.40 - en time tidligere, med uvisst antall personer involvert. Luftambulanse og redningshelikopter ble varslet, og lokal ambulanse var i beredskap.

Ca. 08.15 meldte Vest politidistrikt at en person er hentet opp fra sjøen.

Operasjonsleder ved Vest politidistrikt Per Algrøy forteller Fjordenes Tidende at det var to mennesker ombord i den 30 fots fritidsbåten.

- En av dem, en mann, kom seg i land for egen hjelp og fikk varslet om ulykken. Etter søk ble en kvinne funnet i sjøen av redningsdykkere og hentet opp, og helsepersonell utførte førstehjelp på vedkommende, sier Algrøy.

- Kjenner dere tilstanden til kvinnen?

- Nei, vi vet ikke noe om det på dette tidspunktet. Men det er helsepersonell på stedet som har tatt seg av henne, og gitt nødvendig førstehjelp.

- Vet en noe om hva som kan ha skjedd?

- Nei, det er det for tidlig å si noe om nå.

Opplysningen politiet sitter med er at båten med to ombord har gått på land på øya Selja.

- Vi har fått opplyst at det var ved sørspissen av øya, sier Algrøy.

Ifølge personer Fjordenes Tidende har snakket med var det i området som kalles Ilshaugen eller Heimen på øya Selja.

Alle nødetater rykket ut på meldingen om ulykken, redningsskøyta, Seaking redningshelikopter, lokale redningsdykkere, politi og ambulanse.

En redningsaksjon med søk i sjøen ble umiddelbart satt i gang, men denne er nå avsluttet og det er ikke mistanke om flere i sjøen.

Kvinnen som ble hentet opp av redningsdykkere ble fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Sykehuset bekrefter at kvinnen har ankommet sykehuset, men kan ikke si noe mer om helsetilstanden på dette tidspunktet.