- Vi avhørte ham rett etter det hadde skjedd. Han var da såpass preget at det ikke var så mye svar å få, sier politioverbetjent Lasse Trosdahl, som forteller at de dermed foreløpig vet lite og ingenting sikkert om hendelsesforløpet, hvor stor fart båten hadde og hvorfor ulykken skjedde.

Trosdahl sier de er nødt avvente dette en tid, men at det vil bli foretatt flere avhør. De bruker ressurser på å få dette oppklart og vil gjøre tekniske undersøkelser både av båten og stedet der båten gikk på land.

- Vi er litt tilbakeholdne med å gi informasjon ut i denne fasen, men når det blir aktuelt å stille flere spørsmål, vil det bli gjort flere avhør av mannen. Vi gjør også taktisk og teknisk etterforskning parallelt, sier han.

- Var det han som kjørte båten?

- Det regner vi med, sier Trosdahl.

- Har det meldt seg vitner til hendelsen?

- Nei, ingen direkte vitner har meldt seg, men om forbipasserende båter eller folk i området har sett noe, er vi veldig interessert i å komme i kontakt med dem. Det gjør etterforskningen vanskeligere at ingen har sett det som skjedde.

- Hvordan har mannen blitt ivaretatt etter ulykken?

- Hva kan de tekniske undersøkelsene av båten fortelle om årsaken?

- Vi er i gang med å undersøke båten, men vi kan ikke gå ut med noe ennå. Fordi vi ikke vet nok. Men vi har brukt de ressursene som har vært nødvendige nå i helga for å gjøre tekniske undersøkelser og jobbe med å klarlegge hva som har skjedd, avslutter Trosdahl, som legger til at de vil gå ut med mer informasjon når de vet mer.

Den 41 år gamle kvinnen, som også var ombord i båten da den kjørte på land og sank ved Selja i Selje kommune, døde lørdag kveld ved Haukeland universitetssjukehus.

Nødetatene ble varslet om ulykken 6.40 lørdag morgen.

Mannen klarte å komme seg i land og fikk varslet om ulykken. Men for kvinnen, som ble hentet ut av dykkere inne i båten litt før klokka 8 samme morgen, stod ikke livet til å redde.

Kvinnen, og ektemannen som også er i 40-årene, er fra Vågsøy kommune.