Navnet på den omkomne er Ruth Elisabeth Silden fra Vågsøy.

Kvinnen ble hentet opp av dykkere fra båtvraket etter at ektemannen lyktes i å varsle om ulykken som skjedde i morgentimene lørdag. Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet, og kvinnen ble sendt med helikopter til Haukeland universitetssjukehus. I en pressemelding noen timer senere betegnet sykehuset tilstanden til kvinnen som kritisk, og hun ble erklært død senere samme kveld.

Mange er berørte av denne tragiske ulykken, og mandag 2. pinsedag åpner Sør-Vågsøy kirke dørene for alle som føler at de trenger et sted å være, et sted være sammen med andre eller noen å snakke med.

Kirka er en del av kriseteamet i kommunen og både sogneprest Mari Saltkjel og representanter fra kommunens kriseteam vil være til stede.

- Vi vil gi de berørte, venner, familie, bekjente, folk som trenger det, et sted å være. Her kan de, om de ønsker det, få noen å snakke med, både jeg og representanter fra kriseteamet vil være der. Det kan også godt å bare være sammen når slikt skjer. Men om en også bare trenger et sted å få være helt i fred er kirka en fin plass for det også. En vil også få mulighet til å tenne lys, sier Saltkjel.

Hun opplyser at det også vil bli sang og musikk ved Line Dybedal.

Saltkjel forteller at de har merket at det er behov for et slik tiilbud i etterkant av ulykker med tragisk utfall.

- Det kan være godt å ha en plass å gå til i en slik stund, og vi vil gjerne tilby det. Så vi åpner kirka for folk som føler et behov for et sted å være eller et sted å samles. Det er for små og store, og vi vil være der utover kvelden så lenge det trengs, sier Saltkjel.

Sør-Vågsøy kirke holder åpent fra klokka 18 mandag kveld.