Tirsdag vedtok kommunestyret i Selje at man i 2018 skal sette av tre millioner kroner på et eget fond til næringsutviklende tiltak. Midlene blir tatt fra overskuddet på 14,5 millioner kroner som kommunen gikk med i 2017.

Forslaget fra ordfører Stein Robert Osdal (KrF) fikk et flertall av stemmene i kommunestyremøtet på kommunehuset i Selje tirsdag. Sju politikere (Sp, Frp og H) stemte imot forslaget, da de blant annet mente at vedtaket var forhastet og at administrasjonen bør bruke mer tid på å utrede hva pengene skal brukes på før politikerne setter såpass store summer over på et eget fond.

Fjordenes Tidende har tidligere omtalt forslaget fra ordføreren om et eget fond for næringsutviklende tiltak. Ordføreren har blant annet vist til at kommunen venter økte inntekter i form av midler fra Havbruksfondet (se egen sak), og at dette kan veie opp for pengene de setter av til næringslivsutvikling.

100.000 kroner til kultur

Tirsdag ble det også vedtatt at politikerne skal bevilge 100.000 kroner til kulturlivet i kommunen. Her kan du lese mer om hvordan kommunen ønsker å fordele disse midlene.