– Vi vet fortsatt lite om ulykken, og vi kommer ikke til å gå ut med ny informasjon før vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport. Den er ventet å komme torsdag eller fredag, sier politioverbetjent Nils Bakke ved Vågsøy lensmannskontor.

Det var lørdag morgen klokken 06.40 at nødetatene fikk melding om at en 30 fot lang fritidsbåt hadde kjørt på land ved øya Selja i Selje kommune. Kvinnen ble hentet ut av vraket av redningsdykkere litt før klokka 08.00 samme morgen.

Mannen som greide å redde seg ut av båten og varsle nødetatene har vært inne til politiavhør to ganger. Han har også avgitt rutinemessig blodprøve som følge av båtulykken, og politiet venter på svar.

Nødetatene fikk melding om ulykken like etter klokken halv sju lørdag morgen. Det nøyaktige tidspunktet for når båten kjørte på land, er et aspekt av saken som er under etterforskning.

– Vi kan ikke si det helt sikkert på nåværende tidspunkt. Det ville være å spekulere, sier Bakke.

Det var ingen vitner til selve båtulykken. Flere personer har imidlertid vært inne til vitneavhør, blant annet personer fra Selje, der båtfører og avdøde oppholdt seg kvelden før ulykken.

Mer om båtulykken: