Innen 2022 skal sjøtrafikksentralenes tjenesteområder utvides til Sogn og Fjordane for å øke sjøsikkerheten for skipstrafikk i utvalgte risikoområder fra Fedje til Kristiansund.

De fem nye radarene skal etableres i risikoområder utenfor Florø og Måløy. Radarene skal monteres i løpet av 2018 og settes i testdrift i slutten av 2019 eller i begynnelsen av 2020.

I Rogaland og Hordaland overvåker, informerer og regulerer Kystverkets sjøtrafikksentraler i dag skipstrafikk i farvannet fra Jærens rev i sør til Bømlafjorden i nord, og farvannet fra Bergen i øst til Marstein i sør og til Sognefjorden i nord. Med etablering av ny teknisk infrastruktur skal tjenesten utvides til spesielle risikoområder i Sogn og Fjordane.

− Utvidelsen gjelder områder som har hatt en del uønskede hendelser og som representerer en økt risiko i nær framtid, sier avdelingssjef Jon Leon Ervik i Kystverkets Senter for los og VTS i en pressemelding. Han tilføyer at det legges stor vekt på samspill med skipstrafikken der Kystverkets teknologi skal bidra til at navigatører får viktig informasjon.