Fungerende brannsjef John Inge Henden estimerer at utgiftene knyttet til de to skogbrannene ligger på rundt 150.000 kroner.

Det er Vågsøy kommune som tar regningen etter slike hendelser, med unntak av kostnadene knyttet til bruk av brannhelikopter og Sivilforsvaret.

Det var søndag ettermiddag at det tok til å brenne i skogsområdet ved Holvik i Vågsøy. På samme tidspunkt startet en lyngbrann ved Gate 7 i Måløy. Brannen i Holvik var vesentlig større enn lyngbrannen i Måløy. Det tok brannvesenet flere timer før de fikk slukket flammene. I tillegg måtte et brannkorps fra Eid og et brannhelikopter bistå i slukkingsarbeidet. De fikk kontroll over flammene i Holvik ved midnatt søndag.

Det var trolig en strømlinjefeil som forårsaket skogbrannene i Måløy og Holvik, ifølge SFE.

– Vi har funnet en feil på en høyspentmast i Holvik, og vi hadde en kortslutning i det tidsrommet da brannen startet. Vi kan derfor ikke utelukke at det har forårsaket branntilløpet. Det kan også ha vært en ytre påkjenning, uttalte Kai Petter Sårheim, kommunikasjonsdirektør i Sogn og Fjordane Energi (SFE) til Fjordenes Tidende onsdag.

Kortslutningen i Holvik kan ifølge SFE også ha en sammenheng med brannen i Måløy, som startet i det samme tidsrommet.

– Det kan ha en sammenheng ettersom feil på linja kan gi en såpass stor belastning at det kan forekomme gnister på andre punkt på linja også, forklarer kommunikasjonsdirektøren.

– Kan kommunen kreve kompensasjon fra dere, ettersom det er en feil som har skjedd på en SFE-linje?

– Det vil fordre at det er uaktsomhet fra vår side. Nå er det snakk om uheldige omstendigheter. Det er ikke uvanlig at det skjer feil på linja, men det blir uheldig når det er så knusktørt som det er nå. Det som vanligvis ikke forårsaker branntilløp, har gjort det nå. Det blir ofte gnister hvis for eksempel en fugl kommer borti viktige komponenter i en høyspentmast. Det spesielle er at det skjer når det er så tørt at det faktisk får konsekvenser.