Politiet interesserte i tips:

Mann blottet seg for kvinne i trimløype

Politiet er interessert i tips og vitneobservasjoner etter at flere kvinner melder fra om uønsket oppmerksomhet fra en mann i området rundt trimløypa i Måløy.

Arkivfoto 

Nyheter

Fjordenes Tidende har mottatt flere tips om at kvinner har fått uønsket oppmerksomhet fra en mann både i trimløypa i Måløy og i området på vei opp til fjellet Kjeretoppane.

En av opplevelsene involverer en mann, kun ikledd boksershorts, som har kontaktet kvinner på vei opp stien til fjellet, og bedt om å bli smurt inn med solkrem.

En annen kvinne, som Fjordenes Tidende har vært i kontakt med, opplevde en noe mer alvorlig episode torsdag. 

- Jeg kom opp til Skramsvatnet og så en mann lenger borte på stien, ved treningsapparatene. Neste gang jeg kikket opp, la jeg merke til at han hadde bar overkropp. Han hadde klær på seg første gangen jeg så ham, tror jeg, for jeg reagerte på at han nå så ut til å ha kledd av seg. Så så jeg ham ikke lenger, men da jeg kom helt bort til treningsapparatene, kom han plutselig ut bak det ene treningsapparatet som har en hel vegg. Nå hadde han bare på seg en liten truse. Og da jeg kom nærmere, dro han ned trusa, så langt ned som det er mulig uten å vise absolutt alt, forteller kvinnen til Fjordenes Tidende.

Hun ble skremt og la på sprang.

- Det var forferdelig ubehagelig. Jeg hadde musikk på øret, så jeg oppfattet ikke om han sa noe, men han strakte hånda ut etter meg. En veldig ekkel opplevelse, sier kvinnen, som håper dette er noe politiet kan gjøre noe med.

- Nå tør jeg ikke sende ungene mine opp dit alene lenger. De jogger ofte der, men det går ikke nå, sier kvinnen.

Fjordenes Tidende er også kjent med flere episoder i trimløypa i samme tidsrom. Om det er snakk om samme mann og om det er sammenheng mellom episodene i trimløypa og på fjellet er ukjent.

Politioverbetjent Nils Bakke sier lørdag ettermiddag de så langt har fått inn én melding om en mann som viser kvinner uønsket oppmerksomhet i dette området.

- Vi fikk melding om dette lørdag morgen, og hadde en patrulje der oppe uten at vi kunne finne mannen. Dette var i ni-halv ti-tida lørdag, sier Bakke.

- Hva gjorde mannen?

- Her var det ikke snakk om blotting. Det var par damer på vei opp på fjellet som hadde reagert på at vedkommende hadde spurt dem om å smøre ham inn med solkrem. Men han hadde ikke vært mer ufin enn det.  

Bakke var ikke kjent med den andre episoden Fjordenes Tidende kunne fortelle om.

- Vi følger dette opp om det kommer flere meldinger. Hvis andre har opplevd lignende eller sett denne mannen er vi interessert i å komme i kontakt med dem, sier han, og legger til:

- Om vi får vite mer, og noen kan beskrive vedkommende, kan vi gjøre noe med det.