– Jeg håper på et «nei» til Kinn. Vi kan ikke ha en kommune med hav og himmel i mellom. Vågsøy og Flora er sterke nok hver for seg, mener Wiik, som feiret sin 98. bursdag mandag, samme dag som den rådgivende folkeavstemmingen i Vågsøy.

– Det passet veldig fint at bursdagen min havnet på en slik dag, smiler den spreke 98-åringen, og legger til at det ikke er første gang bursdagen hennes havner på en dag som egner seg for historiebøkene.

Det anslås at rundt 100 personer var innom for å stemme om Kinn-saken i løpet av den første timen mandag.

– Det samme skjedde da Måløybrua skulle avdukes. Det skulle egentlig skje 10. juni, men uværet stoppet kongeskipet og avdukingen ble utsatt til 11. juni. Jeg har noen spesielle bursdager å tenke tilbake på, ja.

Nå håper Wiik at hun kan tenke tilbake på 98-årsdagen som den dagen da flertallet i Vågsøy sa nei til Kinn.

– Hva hvis det blir ja til Kinn?

– Da blir det en sorgens dag. Og det tror jeg gjelder for mange, slår Wiik fast.

Hun har fulgt de siste månedenes debatt om kommunesammenslåingen med Flora, og beskriver stemningen i Vågsøy som amper. 98-åringen mener det er noe helt annet nå, enn da Nord- og Sør-Vågsøy slo seg sammen på 60-tallet.

– Da var det motstand, men ikke slik som nå, sier Wiik og legger til at hun tror de steile ja- og nei-frontene vil roe seg etter valgdagen.

– Vi må bare godta det som blir. Om det blir et «ja», så må nei-siden godta det, og omvendt. Men helst vil jeg at det blir et nei, understreker Wiik.