Trosser flertallet i folkeavstemningen:

Arbeiderpartiet sier nei til å forsøke å stoppe Kinn-skuta

Vågsøy Arbeiderparti kommer ikke til å stemme for en reversering av Kinn-sammenslåingen i kommunestyret torsdag.

Vågsøy Arbeiderparti kommer til å stemme mot forslaget om å reversere Kinn i kommunestyret torsdag. Arkivfoto: Marianne S. Rotihaug  Foto: Marianne S. Rotihaug

Nyheter

Det bekrefter partiet i følgende pressemelding sendt ut sent tirsdag kveld:

«Våren 2017 gjorde Vågsøy Arbeidarparti grundige vurderingar av spørsmålet om å seie ja eller nei til samanslåing av Vågsøy og Flora til Kinn kommune. Vi la vekt på moment som økonomi, kommunale tenester, fagmiljø, rekruttering, innbyggjarhøyringa og satsinga på kysten. Vi konkluderte med å seie ja til Kinn kommune. Fleirtalet i kommunestyret vedtok det same. I juni same år vedtok Stortinget å slå saman Vågsøy og Flora til Kinn kommune.

Når spørsmålet om folkerøysting kom opp i februar 2018, stemte Arbeidarpartiet imot,  med grunngjevinga at vedtak er fatta i Stortinget. 

Arbeidet med å etablere Kinn kommune er godt i gang. Både fellesnemnda, prosjektorganisasjonen og dei tilsette i begge kommunane jobbar svært godt. 

I tillegg har Vågsøy Arbeidarparti programfesta at vi skal jobbe for ein sterk kystkommune, og vi står derfor ved vårt standpunkt.»

Arbeiderpartiet har tirsdag kveld gjennomført både medlemsmøte og gruppemøte hvor mandagens folkeavstemning ble diskutert. Leder Tove Lill Refvik Volle bekrefter overfor Fjordenes Tidende at samtlige seks Ap-representanter vil stemme mot en reversering av sammenslåingen torsdag. Fra før har Edvard Iversen (V) bekreftet at han vil stemme mot en reversering.

Skal Arbeiderpartiet og Venstre klare å holde Kinn-skuta stabil må de imidlertid ha støtte fra Vågsøy Høyre i kommunestyret torsdag. De gjennomfører sitt gruppemøte onsdag kveld.