Scorer høyere enn de karibiske strendene

Én av sandstrendene i ytre Nordfjord scorer høyt i internasjonal rangering.

Arkivfoto: Siri Kolseth  Foto: Siri Kolseth

Nyheter

Seljesanden i Selje kommune er én av verdens mest verdifulle strender, ifølge Strandprisindeksen 2018. Det betyr at Seljesanden er en av de strendene i verden som kan tilby mest verdi for pengene turistene bruker under besøket.

– Strender verden rundt tiltrekker seg årlig både reisende og lokale, men hvilke destinasjoner ved sjøen kan tilby mest verdi for pengene, og hvilke tilbyr en mer eksklusiv opplevelse?, skriver nettstedet TravelBird om indeksen, der Seljesanden havner på en samlet tiende plass.

Dette er tredje år på rad at TravelBird lager indeksen for de beste strandprisene i verden.

– Mer enn 300 strender fra mer enn 90 land er rangert, og resultatene avslører prisen for en typisk dag på stranden rundt om i verden. Med en økning på omtrent 20 nye strender, samt oppdaterte priser for hver destinasjon, er årets liste den mest omfattende hittil, heter det i artikkelen fra TravelBird.

Strendene blir målt på pris av solkrem, vann, øl, iskrem, lunsj og inngangsavgift. Stranden Anse Vata i Ny-Caledonia i Stillehavet er stranden som scorer høyest på indeksen. Deretter følger strender i italia, Japan, Frankrike, Australia og USA.

Her finner du hele indeksen.