I dag kommer uværet

Torsdag ventes det svært kraftig vind langs vestlandskysten.

Illustrasjonsfoto: Fjordenes Tidende 

Nyheter

Meteorologisk institutt har sendt ut et vindvarsel på oransje nivå som gjelder kysten fra Hordaland til Trøndelag. Sør for Stad er vinden ventet å blåse opp torsdag formiddag, og vil være på sitt heftigste om kvelden og natten. Langs vestlandskysten vil vindkastene være på mellom 25-35 meter i sekunder.

– Kastevindene er de som kan gjøre mest skade. Folk må være forsiktige og ikke legge ut på båttur eller fjelltur. Fjern løse gjenstander, fest trampolinen og tenk over om du bør ta inn hagemøblene. Tenk som du ville gjort om det var en høststorm på vei, sier meterolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt til yr.no.

Det er også meldt om regn i ytre Nordfjord torsdag, og temperaturer på rundt 12 grader.