Pressemelding fra Vågsøy Venstre

Nyheter

Vågsøy Venstre har onsdag ettermiddag sendt ut følgende pressemelding:

Pressemelding fra Vågsøy Venstre angående Kinn kommune

Venstre støtter ikke et forslag for å reversere Kinn kommune.  

Venstre var en del av flertallet i Vågsøy kommunestyre som i mars 2017 vedtok at Vågsøy kommune skulle slå seg sammen med Flora kommune.   

Stortinget vedtok 8. juni 2017 at Vågsøy og Flora slår seg sammen til Kinn kommune fra 1. januar 2020. Stortinget stadfestet vedtaket i oktober 2017.

Venstre er for kommunereformen og en sterk kystkommune, noe vi også gikk til valg på i 2015.

Venstre har tro på etableringen av en sterk kommune på kysten av Sogn og Fjordane og at man sammen står langt sterkere når vi nå skal inn i en ny Vestlandsregion.

Vågsøy kommune har de siste 20 årene hatt en negativ folketallsutvikling på ca. 500 personer. Majoriteten av den negative folketallsutviklingen kommer på grunn av ungdom som har flyttet ut av kommunen. Siden Bryggja fikk vedtatt grensejustering mister Vågsøy 500 innbyggere til. Til sammen vil Vågsøy ha mistet 1000 innbyggere bare de siste 20 årene.

For Venstre er ungdommen det som skal utgjøre fremtiden. Kinn kommune satser på ungdommen, kompetanseløft for alle ansatte, tilrettelegging for næringslivet, nærhet til tjenestene der du bor, sterkere satsing på kultur, sterkere satsing på planarbeid og med stor fokus på to urbane senter i både Måløy og Florø.

Partiene arbeider allerede med å slå seg sammen. Vågsøy Venstre og Flora Venstre slår seg sammen til Kinn Venstre i september 2018.

Venstre satser på fremtiden, det gjør Kinn kommune også.

Venstre står samlet i kommunestyrebehandlingen.