Kavringen:

Brukte 500 timer på denne skuta

Kavringen var det gamle kallenamnet på avisa. Det fikk den fordi mange meinte den var så tørr at den måtte lesast med kaffi til. På 1960-talet hadde avisa ei kommentarspalte kalla Kavringen til kaffen.
Nyheter

Dagens bilder er fra sommeren 1996. Ragnar Holvik (t.v.) fra Maurstad, her sammen med kameraten Rune Arve Hessevik, viser fram den flotte modellbåten han har bygd. Rundt 500 timer hadde gått med til byggverket, og skuta hadde fått navnet «Holvikjen».

– Det meste av fritida har gått med, men det er ikkje så mykje anna å ta seg til sidan eg ikkje mekkar på bilar og slikt, sa Ragnar til Fjordenes Tidendes reporter. Utgangspunktet var et byggesett, som han hadde endra og bygd om til han fikk det slik han ville ha det. Ragnar takka Kåre Våge for all hjelp med å skaffe deler, og han fortalte at neste modellbygg ville bli hurtigruta Ragnvald Jarl.

Har du gamle foto?

Send oss gjerne gamle bilde, med info om personar, tid og stad. Kvar månad premierer vi eitt av dei. Bilda kan bli brukte i andre samanhengar, og vi sel også kopier.

Send til kavringen@fjt.no

eller til Fjordenes Tidende,

Postboks 55, 6701 Måløy

Pensjonert journalist Kari Midtgård Råsberg er ansvarleg for Kavringen.