Frikjent for alle anklager om ærekrenkelser

Dyar Al-Ashtari fikk ikke Follo tingrett med seg på at måløyværing og markedsføringstopp Magnus Strømnes Bøe hadde utsatt selskapet til den unge nettmillionæren for æreskrenkelser.

Magnus Strømnes Bøe og bransjeorganisasjonen Bra Søk som han er styreleder for ble frikjent for søksmålet om ærekrenkelser. Arkivfoto: Odd Inge Rand 

Nyheter

Nå må Al-Ashtari betale Strømnes Bøe 25.000 kroner i saksomkostninger.

Det er Dagens Næringsliv som melder dette i sin papirutgave torsdag.

Det var i vår gründeren Dyar al-Ashtari saksøkte Magnus Strømnes Bøe, opprinnelig fra Måløy, for ærekrenkelser. Strømnes Bøe avviste erstatningskravet på 100.000 kroner.


Måløyværing saksøkt for ærekrenkelser

Gründeren Dyar al-Ashtari har saksøkt Magnus Strømnes Bøe, opprinnelig fra Måløy, for ærekrenkelser. Strømnes Bøe avviser erstatningskravet på 100.000 kroner.

Bakgrunnen for søksmålet var en presentasjon som Strømnes Bøe holdt under en konferanse i september i fjor. Ifølge Dagens Næringsliv skal Strømnes Bøe ha advart mot ulike teknikker man kan bruke for å skape bedre rangering av nettsider i Google-søk. For å illustrere det han mente kunne være «merkevaresvindel», viste han til eksempler med selskapet Kapitalkassen AS – et selskap hvor al-Ashatari er medeier.

Magnus Strømnes Bøe, som i 2016 ble kåret til årets foredragsholder i Norge, er styreleder i Bra Søk, bransjerådet for søkemotormarkedsføring, og administrerende direktør i digitalbyrået Red Performance.

- Jeg er veldig fornøyd. Som forventet ser retten saken fra Bra Søk sitt ståsted. Det er viktig at ytringsfriheten står så sterkt at vi som bransjeorganisasjon kan sette søkelyset på saker vi synes det er viktig å ta opp, sier Magnus Strømnes Bø til DN etter at det ble kjent at dommen gir Bra Søk medhold på alle punkt.

Dyar Al-Ashtari formidler via sin advokat at han ikke har noen kommentarer til dommen.