Setter fokus på alle mulighetene på kysten

«Kystens jobbmuligheter» blir temaet under Heim i haust på Raudeberg.

Robert Ervik (f.v.), Bjørn Kvalheim, Camilla solheim Solheim Nore, Ørjan Drønen Madsen, Lovise Blålid Refvik, Anders Ommundsen og Stian Hjellevar blant foredragsholderne på konferansen «Eit hav av moglegheiter» under Heim i haust i fjor. Foto: Jørn-Arne Tomasgard 

Nyheter

Fra 18.-20. oktober arrangerer Aktiv Raudeberg Heim i haust for ellevte året på rad.  Som del av programmet opplyser arrangørene at de i år vil følge opp med faktainformasjon som skal hjelpe ungdom til yrkesvalg og utdanningsrettening.

I fjor høst var temaet «Eit hav av mogligheiter», og tilbakemeldingene fra arrangementene var svært gode, opplyser arrangøree.

Årets tema vil være «Kystens jobbmuligheter». Arrangørene forklarer at de allerede har hatt møter mellom rektorer og ledelse fra skolene i Vågsøy og deler av næringslivet for å sette fokus på valgte tema.

Alle 10. klassinger fra ungdomsskolene i Selje, Bremanger, Flora og Vågsøy inviteres samt første årskull ved Måløy vidaregåande skule. Til sammen utgjør dette rundt 320 elever.

«Kystens jobbmuligheter» vil ha fokus på følgende yrkesvalg:

  • Måløy Maritime Group
  • Helse- og omsorg
  • Gründervirksomhet
  • Bilbransjen
  • Opplæringskontoret for fiskeri- og havbruksfag

Arrangørenes forklarer at målet med årets tema er å tidlig komme i kontakt med ungdom og gi de en god forståelse og opplevelse av det spennende næringslivet i regionen. Foreløpig er det klart at Agnar Lyng, Laetitia Pipaluk Rosing, Erika Teige, Sindre Kvalheim og Bjørn Kvalheim vil være blant foredragsholderne.

– Svært kompetente og dyktige folk som representerer et bredt utvalg av næringslivet vårt, skriver arrangørene.