– Barnehagen åpner som planlagt og de ansatte tar imot barna, men det vil være alternativ drift i noen dager i påvente av godkjennelser, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur, Ellen Jåvold.

Hun forklarer at det er de 39 eldste barna i barnehagen om ikke vil kunne ta i bruk barnehagen fra onsdag fordi det, som vi skrev sist uke, blant annet ikke foreligger godkjennelse fra Arbeidstilsynet.

– Gruppen blir delt i to. Den ene gruppen skal bruke barnehagebussen, mens den andre skal bruke et uteområde i Holvik. Jeg har ikke vært der selv, men på uteområdet er det også et bygg hvor barna kan være under tak, forklarer Jåvold.

Det er meldt grått vær, nedbør og 14-18 grader i Holvik de neste dagene.

– Det er klart at det er litt trasig, men de ansatte vil sørge for at barna ikke blir skadelidende av dette, sier kommunalsjefen.

Jåvold forklarer at det kun er de formelle godkjennelsene som gjenstår før bygget kan brukes, og hun håper at barna kan flytte inn i neste uke.

– I formannskapet torsdag skal man behandle en dispensasjonssøknad. I tillegg har man søknaden til Arbeidstilsynet, som har forklart at de ikke kan behandle den før 20. august på grunn av ferieavvikling. Så det kan bli mandag før man har de nødvendige godkjennelsene på plass.

Utflukter denne uken

Styrer Eli Mehlum Stølan i Holvik barnehage er fornøyd med den alternative løsningen.

– Jeg tenker at det ikke kan bli bedre. Vi har tilgang på barnehagebussen, samt at en liten del av gruppa går opp til uteområdet «Løa» hvor de også bruker låven.

Barnehagen opplyser at det er en utedo ved «Løa». Værforholdene frykter Mehlum Stølan ikke skal bli et problem for barna som er utendørs.

– Det er ikke kaldt i dag og barna er vant til å være ute i mange timer, enten de er på uteområdet eller på turer. De er godt kledd, så det er ikke noe problem.

Hun forklarer at selv om det er 39 barn som er tilknyttet avdelingen, så begynner syv-åtte av disse på et senere tidspunkt. Barna som er på tilvenning er også kun i barnehagen deler av dagen.

Barnehagen opplyser at på grunn av få barn ved avdelingen onsdag drar alle de 20 barna med barnehagebussen.

– I dag er barnehagebussen i Rimstaddalen hvor barna skal se på blant annet hester og griser. Fredag skal alle besøke hjortefarmen på Nave, forklarer Mehlum Stølan.