Med alle som hadde tegnet seg for et beløp på forhånd og de som tegnet seg på selve stiftelsesmøtet fredag ettermiddag stod den samlede egenkapitalen for det nye senteret til slutt i 1.740.000 kroner.

Cirka 30 aktører stod for den samlede summen.

- Det varierer helt fra 5.000 kroner fra privatpersoner til den største enkeltsummen som er 250.000, sier Humborstad.

Randi Humborstad var fornøyd med oppmøtet på stiftelsesmøtet. - Vi er godt i gang, sier hun, om summen på 1.740.000 kroner.

Målet for stiftelsesmøtet var å samle inn 3 millioner, men Humborstad forventer at beløpet vil øke.

- Vi er godt i gang. Noen trenger litt mer tid, og må styrebehandle saken først. Derfor har vi utvidet fristen til 31. august. Det er flere aktører som har vært i kontakt og sier at de vil komme tilbake til oss på dette, sier Humborstad, som er imponert over det lokale næringslivet.

- Møtet i dag viser at det er stor vilje hos det lokale næringslivet til å realisere Måløy Marine Ressurssenter (MMR). Noen store og noen små aktører har bidratt med betydelige beløp, og viser med dette at de sterkt ønsker etableringen av et marint forskningssenter i Måløy. Det er også veldig viktig at blant annet Ervik Havfiske, Marine Harvest og OFS/Niri, i tillegg til støtte, også har signalisert tydelig at de vil bli store brukere av dette senteret. Andre næringsaktører ser at et slikt senter vil ha store ringvirkninger og synergier til andre bransjer.

Humborstad mener bedriftene også ser at denne satsingen er viktig for Måløy og regionen.

- Det var mange her i dag som er i andre bransjer enn marin næring, for eksempel elektro, IT og maritim næring. De er opptatt av å utvikle samfunnet vårt, skape nye arbeidsplasser, tiltrekke oss studenter og forskere, og på den måten skape et mer attraktivt samfunn. Disse bedriftene ønsker å vise samfunnsansvar, og det setter vi veldig stor pris på. Vi må huske på at dette er penger bedriftene ikke får igjen, og for noen blir dette å betrakte som en gave til utvikling av samfunnet vårt.

Humborstad peker også på at satsingen kan utvikle seg til noe enda større. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), som er samarbeidspartner i denne satsingen, har mange fakultet.

- Her er det opp til bedriftene å spille inn sine behov. Vi har konsentrert oss primært om marin næring i første omgang, men NMBU og vår modell kan være interessant for flere bransjer.

Måløy Vekst-lederen håper flere vil se betydningen et slikt marint ressurssenter vil få for regionen.

- Jeg vil oppfordre alle som vurderer å tegne seg til å gjøre det. MMR er viktig for å utvikle bedriftene i fiskeri- og havbruksnæringen, styrke Måløy vgs. og sikre at Måløy styrker sin posisjon som en av landets største fiskerihavner. I tillegg vil etableringen av et slikt forskningssenter skape mange arbeidsplasser, gi oss en lokal student campus og byggingen av en ledende FoU infrastruktur vil kunne gi mange oppdrag til lokalt næringsliv.

Neste uke vil Måløy Vekst og MMR begynne å sende ut brev til banker, kommuner i regionen og fylkeskommunen for å søke om mer støtte til Stiftelsen.

Måløy Marine Ressurssenter er et samarbeid mellom de marine bedriftene i regionen, Biovitenskapelig fakultet (BIOVIT) ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Måløy vidaregåande skule.

Les hva næringslivet mener om satsingen og se hele listen over aktører som har bidratt så langt i Fjordenes Tidende sin papirutgave tirsdag.