Imponerte i den skandinaviske finalen

Kometkameratene fra Davik Oppvekst ga alt og imponerte dommerne i den skandinaviske finalen av FIRST LEGO League lørdag.

Til tross for at det ikke ble topplassering i år, høstet Kometkameratane fra Davik Oppvekst skryt fra arrangører og dommere under den skandinaviske finalen i FIRST LEGO league i helgen.  Foto: Jonas Mathiassen

Nyheter

Da var over 650 skandinaviske barn og ungdommer samlet i Equinors lokaler på Fornebu for å konkurrere i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering, heter det i en pressemelding.

Siden midten av september har 14.000 barn og unge fordelt på 900 lag jobbet for å løse utfordringer mennesker kan møte på når de utforsker verdensrommet Kometkameratene fra Davik Oppvekst var ett av de 49 lagene som kom gjennom nåløyet og representerte Sogn og Fjordane i den skandinaviske finalen.

I den skandinaviske finalen konkurrerte lagene om priser innen forsking, teknologi, robotkjøring, markedsføring og kjerneverdier.

Kometkameratene består av hele 16 realfagsglade elever på 14 år som kom til den skandinaviske finalen etter å ha vunnet tre priser under den regionale finalen for Sogn og Fjordane. Lagets motto er at alle er ulike og har ulike kvaliteter, og de ulike styrkene er nøkkelen til suksess. Til tross for at det ikke ble topplassering i år høstet laget skryt fra arrangører og dommere, og kunne dra hjem med hodet hevet etter å ha deltatt i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge.

– Kometkameratene fra Davik Oppvekst har imponert oss gjennom hele turneringen, og blitt gode rollemodeller for andre som er interessert i realfag. De har lagt ned en enestående innsats og inspirert andre med sin sterke konkurranseglød og vilje til å lære noe nytt. Det er disse egenskapene som kjennetegner talenter på tvers av idrett, kultur og realfag, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Etter finalerundene var det til slutt NXT EV3lution fra Danmark som ble kronet til FIRST LEGO League Champions. Laget skal dermed representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i USA.

FIRST LEGO League er i Skandinavia et samarbeid mellom FIRST Scandinavia og Equinors talentprogram Morgendagens Helter. Hensikten er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap.

Kometkameratene har forsket balanseproblemer som oppstår i oppfarten og nedfarten fra verdensrommet. Løsningen de presenterte for juryen er en ørekapsel kalt «Statera Custos» som betyr balansevokteren, som de også ser for seg at sjømenn og krystallsyke kan bruke.