Jul i Måløy:

Har starta jula tidlig

Denne saka stod på trykk i Fjordenes Tidende sitt eget julemagasin, Jul i Måløy.

Hos Måløy Stormarked åpnet de julehuset allerede tirsdag 13. november. I desember vil de ha utvidede åpningstider, og vil blant annet få besøk av julenissen og Skavøypoll barnehage som vil synge julesanger. F.v. Ottar Vindfjell (Europris), Terese Gjerde (senterleder), Sandra Gudnadottir (Cubus), Margrethe Frantzen (Bakeriet Kaffebar), Andreas Frantzen (MX Sport), Torstein Frantzen og Kristoffer Djuvik (Elkjøp).   Foto: Even Ørjasæter

Nyheter

Hos Måløy Stormarked åpna de julehuset allerede i midten av november. Nå er alt klart for storinnrykk.

– Vi skal holde langåpent tre helger i desember, og i uke 51 skal vi holde åpent lenge hele uka, inkludert lørdag. Europris vil også holde åpent lenge, så alle skal få god tid til å handle det de trenger til jul, forteller senterleder Terese Gjerde.

Jubileumsmåneden

Siden de fyller ti år i år, har kjøpesenteret i Deknepollen tjuvstarta litt på julehandelen allerede.

– I hele november har vi hatt utvidede åpningstider, noe som vil fortsette de tre første ukene i desember. Vi åpnet julehuset tirsdag 13. november, med pynting av butikkene masse julegaveideer i butikkene, og det ble besøk av nissen. Det ble også kake og kaffe til alle lørdag 24. november, forteller Gjerde.

Tradisjonen fortsetter

De siste årene har senteret fått besøk av nissen samt barnehagebarn fra Skavøypoll barnehage i desember. Denne tradisjonen fortsetter også i år.

– Fredag 14. november kommer Skavøypoll barnehage for å synge julesanger og skape god julestemning, mens nissen kommer en tur lørdag 15. desember med overraskelser til alle barna, sier senterlederen.

Hun legger til at butikkene begynte å spille julemusikk i slutten av november.

– Noe før det ville vært litt mye, ler hun.

Hektisk, men gøy

Gjerde forteller at de ser fram til julehandelen.

– Der er alltid kjekt med julehandel, og det blir god stemning i butikkene. Det blir travelt, selvsagt, men det synes vi egentlig bare er gøy. Det er slik vi liker å ha det, forteller hun med et smil.

Nå er målet at alle skal få en trivelig julehandel.

– Jeg føler at vi har gode åpningstider, så folk skal få tid til å komme innom blant annet etter jobb. Og så er det blitt koselig pyntet, så jeg tror folk vil trives, forteller Gjerde.

Det eneste som mangler nå er snø på bakken.

– Det er jo meldt om kjølig vær framover, så det er vel lov å håpe på en hvit jul. Da hadde julestemningen blitt perfekt, sier hun håpefullt.

Les hele Jul i Måløy her.