Etterforsker tyveri av bildekk

Natt til onsdag skal tre personer i en VW Crafter ha stjålet dekk på felg på Bryggja i Vågsøy. Politiet etterforsker saka.

Etterforsker: Vest politidistrikt etterforsker et mulig tyveri av dekk på felg på Bryggja. De vil gjerne ha tips i saka. arkivfoto  Foto: Kari Midtgård Råsberg

Nyheter

– Vi er veldig tidlig i etterforskningsfasen, og vil undersøke tips for å se hva vi har å gå på. Per nå har det ikke kommet inn noen anmeldelse, men det kommer nok, sier politibetjent Østbø hos Vest politidistrikt til Fjordenes Tidende.

Ifølge kommentarer på et innlegg postet på Facebook, skal en lignende bil ha blitt observert flere steder i Nordfjord og i Volda. Østbø bekrefter at de er kjent med innlegget og undersøker om dette kan kobles opp mot andre saker.

– Foreløpig er der ingen tilknytning, sier han, og oppfordrer generelt folk til å være forsiktig med å dele identifiserbare bilder på sosiale medier.

– Et bilde av en bil uten synlige skilter, slik som i denne posten, kan fint postes, men man bør unngå å poste bilder der man tydelig kan se registreringsnumre eller ansiktet på folk. Det bør gå gjennom oss, på grunn av personvernloven. Vi tar gjerne imot slikt, og vi syns det er bra at folk engasjerer seg, sier han.

Arve Aalen var den som postet innlegget på Facebook. Han forteller at han har hørt om lignende tilfeller, men at det er første gang det har skjedd med ham selv.

– Det er utrolig irriterende at ting ikke kan få ligge i fred, sier han og legger til at han la inn en anmeldelse på nett så fort han oppdaget tyveriet.

– Jeg har også gitt alle opplysninger som har kommet inn via Facebook videre til politiet, men om noen har flere tips eller eventuelt vet hvem det er som eier bilen håper jeg at de tar kontakt med politiet, sier han.