Vil at fiskerihavnene skal styres fra Måløy

Kinn Venstre mener det er helt på sin plass at administrasjonen av fiskerihavnene i Vestland fylkeskommune legges til Måløy i Kinn kommune.

Kinn Venstre mener det vil være naturlig å legge administrasjonen av fiskerihavnene til Måløy som den største fiskerihavnen i nye Vestland fylke. På bildet Edvard Iversen, Jan Henrik Nygård, Jacob Nødseth, Amila Adna Adzemovic og Daniel Gangeskar fra Kinn Venstre. Arkivfoto: Svanhild Breidalen 

Nyheter

I et brev til fylkesordførerne i Sogn og Fjordane og Hordaland med flere argumenterer de at slike statlige arbeidsplasser passer kystkommunen Kinn.

Overføres til fylkene

Regjeringen tildeler for tiden statlige arbeids- og forvaltningsoppgaver til distriktene som en del av kommune- og regionreformen. Her ble blant annet myndighetsforvaltningen for fiskerihavnene overført til fylkene i fjor høst.