Havnevirksomheten i Kinn skal organiseres i ett selskap

Da fellesnemnda i Kinn kommune drøftet framtidig organisering av havnene i regional sammenheng i fellesnemnd-møtet fredag, ble det i klartekst sagt at det ikke var ønskelig med to havneselskap for Kinn i framtiden.

Da fellesnemnda i Kinn kommune drøftet framtidig organisering av havnene i regional sammenheng i fellesnemnd-møtet fredag, ble det sendt et tydelig signal om at det ikke var ønskelig med to havneselskap for Kinn i framtiden. Arkivfoto 

Nyheter

Fellesnemnda i Kinn mente at det nå, etter ett og et halvt år med diskusjoner, var på tide å få landet noen avgjørelser rundt havneorganiseringen. Vågsøy er som kjent organisert innen Nordfjord Havn sammen med resten av kommunene i Nordfjord, mens Flora Hamn har stått alene.

- Vi må prøve å få landet noe nå framover, i hvert fall i fellesnemnda. Det er spesielt at to kommuner i det interkommunale selskapet i Nordfjord, Gloppen og Stryn, gjør politiske vedtak som forskotterer noe, selv om prosessen ikke er ferdig, sa Edvard Iversen (V), som oppfordret Kristin Maurstad som ordfører i Vågsøy til å komme med klare signal om veien framover for havneorganiseringa.