Tok imot delegasjon på 50 fra Telemark og Sogn og Fjordane

– Vi er smigret over at vi får vise fram alt det flotte vi har fått til i vår kommune

Det var fysisk aktivitet det handlet om, da en delegasjon på femti stykker fra Telemark og Sogn og Fjordane fylkeskommuner, besøkte Vågsøy i forbindelse med felles studietur.
Nyheter

Det var lagt opp til et variert program med både befaring, informasjon og fokus på nærfriluftsliv, anlegg for egenorganisert aktivitet og samarbeid frivillig, offentlig og privat.

Vågsøy kommune fikk med stolthet vise frem både uteområdet på ungdomsskolen, flerbrukshallen og det nye anlegget ved Deknepollvatnet.

– Vi er selvfølgelig smigret over at vi har blitt plukket ut til å få lov å vise fram alt det flotte vi har fått til i vår kommune, sier tjenesteleder kultur Odd Gunnar Myhre i Vågsøy kommune, og legger til at initiativet fra de to fylkeskommunene har vært inspirerende og lærerikt.

– Det er en vinn-vinn-situasjon, vi får vise frem hva vi har fått til og vi får lære av andre også. Det er viktig at vi lærer av hverandre og reiser litt rundt og kikker.


Ble overrasket med gavesjekk på 200.000 kroner

Under en studietur arrangert av Fylkeskommunene i Sogn og Fjordane og Telemark om fysisk aktivitet, ble Skavøypoll Idrettslag overrasket med en gavesjekk på 200.000 kroner fra Sparebanken Sogn og Fjordane.

 

Det var Telemark fylkeskommune som var initiativtaker til studieturen.

– Vi har hørt så mye positivt om den satsingen som har vært her i Sogn og Fjordane, både med dagsturhyttene og satsingen på nærmiljøanlegg ved skolene. Så da følte jeg det var veldig relevant å ta turen hit, forteller Therese Lahus i Telemark kommune.

Hun mener de to fylkene kan lære mye av hverandre da det finnes flere likehetstrekk.

– De to fylkene er forholdsvis like med at de har ganske mange små distriktskommuner. Jeg tror kommunene våre føler det er veldig relevante prosjekter de ser her, og som er overførbare til fylket vårt.

Atle Skrede i Sogn og Fjordane fylkeskommune mener inspirasjonen går begge veier.

– Vi ser jo at vi har veldig mye å lære av Telemark som vi har lyst til å formidle til våre kommuner.

Skrede mener at samarbeid på tvers av grenser vil være spesielt relevant i tiden som kommer:

– Nå som både kommuner og fylker skal slås sammen, så blir en på en måte tvunget til å samarbeide mye mer. Så det her tror jeg absolutt bare er starten på at man må se mer på tvers av grenser, fylkesgrenser og kommunegrenser.