Denne gjengen har driftsansvar for 24 skip

– Med de tre skipene vi overtar nå i januar har vi driftsansvar for 24 skip, og vår jobb er kort fortalt å sørge for at skipene seiler, sier Svein Skibenes, en av hovedeierne i Fjord Shipping AS i Måløy.

Helt til venstre står Magne Årvik, ved siden av Svein Skibenes. Den nye daglige lederen, Tom Vetrhus, står framme til høyre i bildet. Selskapet har 27 ansatte i Måløy og to ansatte i Klaipeda i Litauen. Blant arbeidsoppgavene er utbetaling av lønn til rundt 500 personer som er mannskap på skipene som selskapet drifter.  Foto: Gjert Myrestrand

Nyheter

Fjord Shipping driver med «management» av skip. Det vil i korte trekk si at selskapet har ansvar for skipenes tekniske drift, kvalitetssikring, mannskap og regnskap. Fjord Shipping AS eier altså ingen skip, men drifter skipene for eierne.