Klager på dispensasjonsvedtak fra Mattilsynet

Krever at produksjonsfisk fremdeles skal bearbeides her i landet

Sjømatprodusentene Mowi og Lerøy har fått innvilget midlertidig dispensasjon fra regelen om at fisk med kvalitetsfeil skal sorteres og bearbeides i Norge. Sjømatbedriftene mener Mattilsynets vedtak er et alvorlig anslag mot kvalitetsmerkevaren «Seafood from Norway» klager på vedtaket umiddelbart.

Dispensasjon: Sjømatprodusentene MOWI og Lerøy har fått innvilget midlertidig dispensasjon fra regelen om at fisk med kvalitetsfeil skal sorteres og bearbeides i Norge.  Foto: Fjordenes Tidende

Nyheter

Sjømatbedriftene peker på at regelen om at produksjonsfisk skal bearbeides i Norge sikrer at norsk sjømat holder topp kvalitet og får kvalitetsmerkingen «Seafood from Norway.» Ordningen administreres av Sjømatrådet.