Ingen nye påviste tilfeller i kommunen

Så langt er alle smittede fra sørlige deler av kommunen

De allerede fire påviste tilfellene i kommunen er i Florø-området, bekrefter kommunelege Jan Helge Dale.

– Vi har vel testet over 100 stykker. Dette er folk som er syke i utgangspunktet. Bare fire av 100 har testet positivt, og en av de kommer fra utlandet, sier Dale til Fjordenes Tidende.  Foto: Svanhild Breidalen

Nyheter

Kommunelege i Kinn, Jan Helge Dale, bekrefter til Fjordenes Tidende at det ikke har kommet inn noen nye tilfeller de siste døgnene, og at ingen av de tre nye smittetilfellene i Helse Førde regionen hører til i verken Kinn, Stad eller Bremanger. Så langt er Kinn den eneste kommunen i Fjordenes Tidende sitt dekningsområde med påvist koronasmitte.


Tre nye smittetilfelle i regionen

Etter to dagar utan positive koronatestar i Helse Førde-regionen er det tysdag kveld meldt om tre nye tilfelle.


Dale sier de fire i Kinn som allerede er påvist med koronasmitte tilhører Florø-området i kommunen.

Kommunelegen sier all testing fremdeles foregår etter nasjonale retningslinjer, og at alle må være syke før de testes.

– Hvor mange har man testet for koronasmitte til nå?

– Vi har vel testet over 100 stykker. Dette er folk som er syke i utgangspunktet. Bare fire av 100 har testet positivt, og en av de kommer fra utlandet, sier Dale.


Fører ikkje oversikt over kor mange i kommunen som kan ha smitte

– Vi må berre gå ut ifrå at det er fleire menneske rundt oss som er smitta

No er det påvist fire koronasjuke pasientar i Kinn kommune. Kommunelege Jon Helge Dale meiner det er grunn til å tru at det er eit betydeleg tal utover dette som går rundt og er smitta.


Han mener distrikts-Norge fremdeles er relativt lite påvirket av koronasmitte, og viser til at lave prosentantall av påvist smitte er et godt utgangspunkt.

– Det er jo en stor sak at ikke mange nok blir testet, men det er en veldig liten prosentandel som er positiv av dem som blir testet, sier Dale.