– Det går nesten ikke an å sette ord på hvor viktig det nye opplæringsfartøyet er

– Får vi ikke dette opplæringsfartøyet på plass, så vil kurven bikke nedover på rekrutteringen til næringa og kvaliteten på dem som kommer ut av skoleverket, sier Geir Magne Røys.

Geir Magne Røys mener fiskeri- og havbruksnæringa langs kysten trenger et nytt opplæringsfartøy i Måløy.  Foto: Kjell Aga Ulvestad

Nyheter

– Det går nesten ikke an å sette ord på hvor viktig dette er for fiskerinæringen langs hele vestlandskysten, fra Rogaland til Trøndelag. Næringa har et voldsomt behov for et nytt opplæringsfartøy. Går dette i prosjektet i vasken, vet jeg rett og slett ikke hvor dette skal ende, sier Geir Magne Røys, som er medeier i fiskebåten Linebas i Bremanger og tidligere mangeårig landsstyremedlem i Norges Fiskarlag.