Er endelig i gang med utvidelsen

Håper nytt fryselager skal stå klart i september

Coast Seafood-eide Maaløy Seafood er endelig i gang med byggingen av det nye fryselageret ved anlegget sitt sør i Måløy.

Har begynt arbeidet: Om alt går etter planen, vil det nye fryselageret til Maaløy Seafood stå klart til makrellsesongen i september.  Foto: Svanhild Breidalen

Nyheter

Anlegget øker lagerkapasiteten fra 5.000 til 7.500 tonn, og man har nå en innfrysingskapasitet på 600 tonn. Det skal brukes både til pelagisk fisk som båtene leverer ved kaifronten til Maaløy Seafood, men også til Coast Seafoods laks som ankommer i trailere før den pakkes om i ny emballasje og sendes ut på verdensmarkedet.

– Vi er i gang, og håpet er at det skal stå klart i september.

Det sier daglig leder Roger Skavøypoll ved Maaløy Seafood som er fornøyd med fremgangen når de endelig fikk sette i gang arbeidet – ett år etter planen.


Hav av moglegheiter:

Vil bli eit komplett sjømatselskap

Denne artikkelen stod på trykk i Hav av moglegheiter, som er eit samarbeid mellom Fjordenes Tidende og Firdaposten. Magasinet om fiskeri og havbruk er distribuert over heile Sogn og Fjordane.


– Mye logistikk

På grunn av noen utfordringer med arealplanen til kommunen, ble arbeidet utsatt.

– Arbeiderne skal i alle fall ha skryt for god planlegging og at vi er kommet i gang, det er det ikke noe å si på. Men det er mye logistikk som må på plass for tiden, forklarer han, og viser til utfordringen med å prøve å drive normalt, samtidig som arbeidet pågår for fullt.

– Her kommer mange lastebiler og containere samtidig som de jobber på bygget, så det vil bli trangt her en periode. Men vi vet at det bare er for er liten stund, og at vi bare må komme oss gjennom det, forklarer han.


Står klare til å bygge nytt

Mens Maaløy Seafood venter på at årets makrellsesong skal starte for fullt, har de startet planleggingen av et nybygg som skal stå klart til neste sesong.


Høyere kvoter

Den opprinnelig planen var at nytt fryselager skulle stå klart til fjorårets makrellsesong. Selv om det ikke gikk, ser Skavøypoll fordelen med at de nå ser enden på arbeidet til årets sesong.

– Det passer veldig bra med tanke på at vi nå har høyere kvotere på makrell. Så det kommer i grevens tid, siden vi tidligere har vi måttet sende mye av fisken fra oss til Oslo. Så nå håper vi at vi kan ta den delen her hos oss.

Bygget som til slutt får en prislapp på rundt 22 millioner kroner, vil skape en helt ny arbeidssituasjon for de rundt tretti arbeiderne som jobber der under sesongen.

– Slik vi har det nå, så er det mye bruk av heiser og trucker, så det å få alt ned på bakkeplan vil gjøre at vi får en helt ny hverdag. Og med mer plass kommer kundene til å lagre fisken hos oss lenger. Så det er etterlengtet at vi endelig er i gang slik at vi rekker sesongen og kan benytte oss av det med en gang, sier Skavøypoll.

Det er landsdekkende leverandør av kjølerom og fryserom, Huurre, som står for utbyggingen av det nye fryselageret.