Vikarlege påvist med koronasmitte etter reise fra Sverige

– Vi er forberedt på at pasienter kan måtte settes i karantene, og det er beklagelig

Helse Førde er forberedt på at pasienter og ansatte må i karantene etter at en svensk vikarlege ved Nordfjord sjukehus testet positivt for koronviruset fredag.

Alle pasienter som nå trenger innleggelse vil sendes til sentralsykehuset i Førde. Lørdag jobbes det med å kartlegge hvilke pasienter som allerede er innlagt som kan ha blitt smittet.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

– Smittesporingen kan gi en liste med personer som må i karantene og som vi må teste, men det er i øyeblikket uvisst hvor mange. Det kommer delvis an på hvor flink man har vært på å holde avstand. Når vi må gi pasienter beskjed om at de må i karantene og testes, så er det beklagelig, men det er ingen vei utenom når man skal stoppe eventuell spredning, sier Trine Hunskår Vingsnes, direktør medisinsk klinikk i Helse Førde til Fjordenes Tidende.