Brannen oppstod i et ventilasjonsrør

Har slukket brannen ved sildoljefabrikken, men vil drive etterslokking inn i nattetimene

Brannvesenet rykket søndag kveld ut til melding om kraftig røyk fra sildoljefabrikken i Måløy. Klokka 22 melder overbrannmester i Kinn at brannen er under foreløpig kontroll, men at arbeid fremdeles gjenstår. Flammer blusset nemlig fremdeles opp i rørene.

  Foto: Bjarne Eldevik

Nyheter

Klokka 23.25 melder politiet at brannmannskapene driver etterslokking, og at deres betjenter forlater stedet.

Ingen personer er meldt skadet under brannepisoden, og årsaken til brannen i rørene ved sildeoljefabrikken til Pelagia er foreløpig ukjent.

- Videre undersøkelser blir fulgt opp i morgen, opplyser politiet.

Skulle ikke komme røyk fra anlegget

Alarmsentralen bekreftet overfor Fjordenes Tidende klokka 20.34 at brannen var lokalisert til et ventilasjonsrør. I følge Vest politidistrikt og ansatte ved Måløy Sildeoljefabrikk som var på stedet var det ikke produksjon ved fabrikken søndag.

Det var nettopp dette som gjorde at folk slo alarm, da røyken veltet ut av pipene uten at der var produksjon.

  Foto: Svanhild Breidalen

– Vi vet hvor det brenner og skal gjøre noen tiltak. Det er ikke fare for eksplosjon, men vi har ikke kontroll ennå, sa overbrannmester i Kinn, John Inge Henden til Fjordenes Tidende, ved nitiden søndag kveld.

En båt, som la til ved kai ved sildoljeanlegget, ble bedt om å evakuere og kjørte kort etter bort fra kaia, og la til ved kai i Måløy.

  Foto: Svanhild Breidalen

Ledelse og ansatte ved sildoljefabrikken bistod brannvesenet i å tømme hallen for røyk, slik at brannvesenet kunne lokalisere brannen og ta seg gjennom rørene for å slukke. Ansatte ved anlegget bekreftet at det er er mulig å tømme hallen for røyk ved å komme seg til kontrollrommet, og Henden bekreftet overfor Fjordenes Tidende at brannvesenet startet dette arbeidet for å få kontroll over brannstedet.

  Foto: Bjarne Eldevik

Det skal ikke ha vært noen eksplosjonsfare, men det var innledningsvis bekymring for at brannen skulle ta seg opp i etasjene i fabrikkanlegget.

  Foto: Svanhild Breidalen

– Vi driver med temperaturkontroll for å kjøle rørene og skal tømme lokalet for røyk. De ansatte hjelper oss med det, men vi er ikke i mål med det arbeidet, sa overbrannmester i Kinn, John Inge Henden til Fjordenes Tidende klokka 21.28.

I følge Henden ville arbeidet ta tid.

– Det vil bli noen timer med arbeid framover.

Litt før klokka 22 melder overbrannmesteren foreløpig kontroll på brannen, men at arbeidet ikke kan avsluttes av den grunn. Vest politidistrikt melder 22.08 at brannen fremdeles blusser opp i rørene fra tid til annen, og at slukkingsarbeidet fortsetter.

Klokka 23.25 melder politiet at de forlater stedet, mens brannmannskapene vil bli for etterslukking.

Deler av Ulvesundveien har vært stengt mens slokkingsarbeidet har pågått, men litt før klokka 22 gikk trafikken som normalt.