Legevakta påvirkes ikke av smittesituasjonen på sykehuset, men du må avtale time før oppmøte

Legevakta på Nordfjordeid påvirkes ikke av situasjonen hvor en vikarlege på sjukehuset fikk påvist koronasmitte, sier avdelingsleder for den kommunale legevakta.

Selv om legevakta på sjukehuset ikke skal være påvirket av situasjonen, kommer det tydelig fram ved inngangen at en må ha avtalt time før en møter opp.  Foto: Erling Wåge

Nyheter

Inntil avdelinga er avklart som smittefri tas det ikke nye pasienter inn på medisinsk sengepost ved Nordfjordeid sjukehus etter at en svensk vikarlege på avdelinga fikk påvist koronasmitte.


Smittekartlegging på sjukehuset er avslutta

25 pasientar og tilsette må testast og i karantene etter kontakt med smitta lege

Helse Førde har sidan fredag kartlagt pasientar og tilsette ved Nordfjord sjukehus som har hatt nærkontakt med legen som har fått påvist covid-19.


Legevakta på Nordfjordeid skal derimot ikke være påvirket av denne situasjonen, sier avdelingsleder for den kommunale legevakta Grete Aud Totland til Fjordenes Tidende:

– Den situasjonen har ingenting med legevakta å gjøre. Vi er to forskjellige avdelinger selv om vi er på samme hus, så legevakta påvirkes overhodet ikke, sier Totland og viser til at de har helt egne leger på denne avdelingen.


Pasientar som treng innlegging blir sende til sentralsjukehuset

Tilsett ved sjukehuset har testa positivt på koronavirus

Ein tilsett ved Nordfjord sjukehus testa i går den 26. juni positivt på covid-19. Den tilsette er i heimeisolasjon og arbeidet med smittesporing og vernetiltak er i gang.


En kan likevel ikke gå inn den felles inngangen på sjukehuset uten å ha avtalt time. Dette kommer tydelig fram ved inngangen til Nordfjordeid sjukehus, hvor samme budskap på fire forskjellige språk er hengt opp ved inngangspartiet.


Vikarlege påvist med koronasmitte etter reise fra Sverige

– Vi er forberedt på at pasienter kan måtte settes i karantene, og det er beklagelig

Helse Førde er forberedt på at pasienter og ansatte må i karantene etter at en svensk vikarlege ved Nordfjord sjukehus testet positivt for koronviruset fredag.