Lene Merethe og Kai er kanskje Norges største Elvis-fans

– 20 timer i buss for to timer med konsert. Det sier litt om oss.

Lene Merethe og Kai Josefsen er blant Norges aller største Elvis-fans. De kjørte fra Oslo til Måløy for å få med seg konserten på torget lørdag kveld.
Nyheter

– Vi tok nattbussen fra Oslo i går kveld og kom til Måløy i dag tidlig klokka åtte, sier Kai Josefsen.

Kai og kona Lene Merethe prøver å få med seg det meste av arrangementer knyttet til Elvis i Norge. De bor på Grünerløkka i Oslo sentrum, og i oktober har de vært gift i 30 år. Nå er de i Måløy for å få med seg Elvis-konserten på torget.

– Vi var sykt imponert over Elvisfestivalen i fjor. Det var topp stemning, og alle artistene som deltok bodde jo på hotellet her, og de var jo så hyggelige! De stoppet og pratet med oss i resepsjonen. Bare god stemning, liksom, sier Lene Merethe.

De forteller at de ikke kjente til festivalen i Måløy de første årene den ble arrangert.

– Jeg snakket med en arbeidskollega som faktisk kommer fra dette området, og hun sa at hun hadde visst om Elvisfestivalen i Måløy i mange år. Hun var jo sikker på at vi kjente til festivalen, sier Lene Merethe.

– Jeg tror jeg leste noe om festivalen på Facebook, skyter Kai inn.

Nå er ekteparet Josefsen «fast inventar» på The Norwegian Elvis Festival, og om noen tviler på det, er det bare å se på den høyre underarmen til Kai. Han fikk laget seg en helt spesiell tatovering etter Elvisfestivalen i fjor.

Kai er så glad i Elvisfestivalen i Måløy at han har tatovert hele venstre underarm med logoen til festivalen.   Foto: Gjert Myrestrand

Det var Kai som fant ut at de skulle reise til Måløy for å få med seg konserten på torget lørdag.

– 20 timer i buss, to timer konsert. Det forteller vel litt om oss, ler Kai.

– Men så er det jo noe med Måløy da. Folk hilser på oss, stopper og snakker med oss i gata. Dere er så hyggelige her. Hvis folk oppfører seg sånn i Oslo, så tror man jo at dem har en skrue løs, for å si det sånn.

Kai og Lene Merethe skulle egentlig på mange «Elvis-events» i sommer. Alt ble avlyst, med unntak av konsertene som ble satt opp i Bøler kirke og på torget i Måløy.

Kai har også en Elvis-tatovering på venstre arm: «ELVIS THE KING».  Foto: Gjert Myrestrand

– Vi har fått mye ut av denne uka. Vi var selvfølgelig på konserten i Bøler kirke på onsdag. Det var veldig all right at de kom til Oslo. Disse arrangementene er en god kompensasjon for at Elvisfestivalen ikke kunne gjennomføres som planlagt, sier Kai.

– Vi hadde jo for lengst booket hotell i Måløy fra onsdag til søndag denne helga, men nå har vi bare flyttet den bookingen til neste år, sier Lene Merethe.

Elvis har vært en del av livet til ekteparet Josefsen siden de begge var barn.

– Jeg har vært helt «gæren» siden jeg var tretten år gammel. Jeg hadde en liten periode der jeg koblet det litt ut, men så kom det veldig sterkt tilbake for noen år siden, så nå er jeg helt «på styr» igjen, sier Kai.

Lene Merethe hadde også et forhold til Elvis før hun møtte Kai.

– Da jeg var liten var det vanlig at Frelsesarmeen kom og spilte i bakgårdene våre for å tjene litt penger, så da fant jeg og venninnene mine ut at vi skulle gå rundt i bakgårdene i nabolaget og synge Elvis. Så vi gikk rundt og sang Love Me Tender, og fikk noen kroner som vi brukte på godteri.

– Jeg har hengt meg på interessen som Kai har for Elvis. Det er kjempemusikk. Det har det alltid vært, legger hun til.

Leiligheten på Grünerløkka levner heller ingen tvil om interessen for den store amerikanske artisten.

– Hvis du kommer inn i stua mi, så er det bare én vegg der du ikke finner Elvis-greier. Den veggen har barnebilder, sier Kai.

Han sier at det største de har opplevd i Elvis-sammenheng var å hilse på Priscilla Presley i Oslo Spektrum i 2018.

– Er dere Norges to største Elvis-fans?

– Det vet vi ikke. Det er vanskelig å svare på. Men vi er nok der oppe en plass, sier Kai med et stort smil.