Fire fiskere berget seg i land etter at nybygd fiskebåt kantret

Den ett år gamle fiskebåten «Havstein» fra Fosnavåg kantret under makrellfiske med not i Syltefjorden i Vanylven tidlig fredag morgen. Alle fire som var om bord har det bra, og klarte selv å berge seg over i en annen båt.

Den ett år gamle fiskebåten «Havstein» fra Fosnavåg kantret under makrellfiske med not i Syltefjorden i Vanylven tidlig fredag morgen. Alle fire som var om bord har det bra, og klarte selv å berge seg over i en annen båt.  Foto: Google Maps

Nyheter

Det er Fiskeribladet som melder saken fredag.

Ulykken skjedde mens båten pumpet inn fangst fra et notkast med makrell i en så godt som blikkstille fjord, får Fiskeribladet opplyst fra mannskapet på redningsskøyta «Idar Ulstein» som kom til havaristen og fikk slept båten til ei grunne.

De fire fiskerne klarte selv å komme seg over i en annen båt som lå like i nærheten uten å havne i sjøen. Redningsarbeidet av fiskefartøyet ble siden ble koordinert av Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Verftet som bygde båten, Barents Solutions på Fiskå, ligger ikke langt unna der båten kantret, og dette var verftets første nybygg.


Vil fylle heile hallen med ny aktivitet

Harald Bigset i Barents Solutions har tru på at verksemda kan fylle heile den 120 meter lange industrihallen på Fiskåholmen med ny aktivitet.


Sjøfartsdirektoratet vil nå prøve å finne årsaken til kantringen.

- Når båten er gjort tilgjengelig, vil vi ta turen om bord og se om vi kan finne årsaken. Vi assisterer selvsagt havarikommisjonen på best mulig måte, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Nilsen i Sjøfartsdirektoratet til Fiskeribladet.

Lokalt verft: Båten var bygd her, i industrihallen til Barents Solutions på Fiskåholmen.  Foto: Jørn-Arne Tomasgard